Moc ráda dělám brownies z banánů a čokolády, ale na můj vkus tam jde poměrně dost čokolády a také cukru. Dnes jsem to zkusila udělat ve zdravější verzi (místo klasického cukru jsem použila jen 2 lžíce čekankového sirupu) a musím říct, že rozdíl je minimální. Brownies nám s Lukášem moc chutnalo, takže jsem se rozhodla sepsat recept, abych ho pak zpětně mohla dohledat :). Potěší milovníky čokoládových zákusků. Výhodou je, že tam jdou 3 banány, ale ve finále nejsou moc cítit (já vyloženě banánovou chuť moc nemusím). Super je, že nemusíte dělat ani vodní lázeň, ani používat mixér. Vše se jen smíchá dohromady! Jdeme tedy na recept!
Budete potřebovat:
3 zralé banány
100 g čokolády Lindt 70%
100 g hladké špaldové mouky (můžete dát i klasickou hladkou, ale zdravější verze je špaldová)
125 g másla
10 g strouhaného kokosu
2 lžíce kakaa
1 vejce
2 lžíce čekankového sirupu
1 lžička kypřícího prášku
(já zkoušela přidat i hrst mandlí, ale ty mi tam úplně neseděly)
Rozehřejte si troubu na 180 stupňů. Máslo doporučuji dát na chvíli do mikrovlnky, aby se rozpustilo. Ve velké míse si rozmačkejte banány a přidejte na kostičky nakrájenou čokoládu. Postupně přidejte všechny ostatní ingredience. Máslo přidávejte až naposled už vystydlé. Vše důkladně promíchejte.
Připravte si menší pekáček (já mám 38 cm x 28 cm) a vyložte ho pečícím papírem. Pekáček může být i menší, o to pak budete mít brownies vyšší. Těsto rovnoměrně nalijte na pečící papír a pekáček dejte do trouby. Pečte na 180 stupňů asi 40 minut. Dobrou chuť! (a podělte se pak na Instagramu, jak vám chutnalo! 🙂





