Jelikož jsme si tuto domácí pizzu opravdu oblíbili (děláme zhruba 1x týdně), přidávám recept i sem na blog. Tento recept vyjde na 1 větší pizzu, která se vám vejde na plech (viz mé foto). Za recept na těsto děkuji Nikče @nikolfjord, já k tomu přidávám ještě svůj postup na vykynutí a také recept na rajčatové sugo.
Budete potřebovat:
Na těsto:
300g hladké mouky
200 ml teplé vody
1 lžička sušeného droždí
1 lžičku soli
1 lžíci olivového oleje
Sugo na pizzu:
Rajčatový protlak
Třtinový cukr
Sůl
Bazalka
Oregano
Olivový olej
Pepř
Suroviny na pizzu:
Dle vašich chutí a preferencí
Určitě hodně sýru – doporučuji Mozzarelu, nebo jiný tvrdý sýr s obsahem min. 40% tuku
Kvalitní šunka
Salám
Olivy, kukuřice, cibule – cokoliv vám chutná
Postup:
Suroviny na těsto si smícháme ve velké míse a rukama vypracujeme těsto. Pokud se vám bude lepit, přidejte ještě trochu mouky. Těsto přendejte do jiné mísy a vložte do predehřáté trouby zhruba na 100 stupňů. Troubu vypněte. Nechte těsto kynout v teplé (vypnuté) troubě 1 hodinu.
Mezitím si připravte v misce sugo. Do rajčatového protlaku přidejte dle chuti třtinový cukr, olivový olej, bazalku, oregano, pepř a sůl.
Až vám těsto nakyne, přidejte tam ještě trochu mouky, aby se nelepilo. Připravte si plech s pečícím papírem. Z těsta opatrně vytvarujte tvar pizzy, který chcete. Potřete ho rajčatovým sugem. Jako první dejte sýr, poté šunku a nahoru salám, případně olivy, kukuřici a další suroviny dle chuti.
Pečte v troubě na 220 stupňů asi 20 minut. Pizzu hlídejte, aby se nespálila.
Dobrou chuť!