O kokosovém oleji toho bylo napsáno již mnoho. Já sama jsem ho objevila něco před dvěma lety, kdy jsem si ho maximálně zamilovala. Je vhodný jak na vaření, pečení, lehké smažení tak i na pokožku, bělení zubů a péči o vlasy. Momentálně ho používám nejvíce jako kúru na vlasy, kdy se vmasíruje na pokožku hlavy a po celé délce vlasů. Nechám působit na několik hodin (můžete ho nechat i přes noc) a poté důkladně omyji šampónem, abych olej dostatečně smyla. Pomáhá odstraňovat lupy a vlasy jsou po něm pevné a lesklé.
Také ho používám na bělení zubů a díky tomu, že mám rovnátka a čistím si zuby po každém jídle, tak ho mívám i místo zubní pasty.
Chvíli jsem na Bio kokosovém oleji dělala i míchaná vajíčka a nebo zlehka smažila jarní závitky. Pozor ale na prudké smažení a pečení, jelikož kokosový olej se začne rychle přepalovat – má nižší kouřový bod (177 stupňů Celsia) než např. rafinovaný slunečnicový (232 stupňů Celsia) nebo řepkový olej (242 stupňů Celsia). Poznáte to tak, že se z oleje začne kouřit a vznikají v něm nežádoucí látky, které jsou zdraví škodlivé. To platí obecně pro všechny oleje. Bio Kokosový olej je výborný pro výrobu dezertů, sladkého pečiva, domácí čokolády nebo palačinek.
Pokud jste kokosový olej ještě nezkusili, rozhodně si ho zamilujete díky jeho vůni, která voní jak jinak než božsky kokosově. Určitě doporučuji vyzkoušet! S láskou Simi