Banana Bread s kousky čokolády RECEPT

Včera jsem poprvé zkoušela Banana Bread (chcete-li banánový chlebíček) a opravdu mě nadchlo, jak je to jednoduché a zároveň moc dobré. Troufám si tvrdit, že ho nemůže nikdo zkazit, pokud ho teda přímo nespálíte v troubě. Na recept jsou potřeba základní suroviny, a dokonce to můžete udělat i bez mixéru. Tak se nebojte ho vyzkoušet!

Recept

Doba přípravy: 15 minut + 30 minut pečení

Ingredience:

150 g třtinového cukru

90 g másla (pokojové teploty) + trochu másla na vymazání formy

1 vejce

3 malé banány

100 g hořké čokolády (např. 70%)

špetka soli

1 lžička kypřícího prášku

190 ml mléka

1 čajová lžička vanilkového aroma

220 g hladké mouky

kokos na vysypání formy (možno vysypat i moukou)

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Do velké mísy dáme máslo, cukr, vejce, nakrájené banány, sůl, kypřící prášek, vanilkové aroma a hladkou mouku. Vše důkladně promícháme a přidáme mléko. Opět vše promícháme, můžeme použít i mixér pro hladší konzistenci.

Připravíme si formu na biskupský chlebíček. Formu vymažeme celou máslem, a poté vysypeme kokosem (možno vysypat i hrubou moukou).

Těsto nalejeme do formy a dáme péct do trouby. Pečeme při 180 stupních 30 minut.

Po 30 stupních zkontrolujeme špejlí, zda je banana bread hotový. Pokud se těsto na špejli nelepí, můžeme vyndat a nechat zchladnout, až teprve poté vyklopíme z formy.

Na talíři můžeme ozdobit kousky banánů a čokolády. Dobrou chuť!

S láskou, Simi