Kurz vaření japonské kuchyně

O víkendu jsme se zúčastnili kurzu vaření tradiční japonské kuchyně v Chefparade se skvělým šéfkuchařem Lukášem Neckářem. Na menu nás tentokrát čekalo:
1) Miso polévka
2) Maguro tataki – tuňák v sezamové krustě
3) Tempura sakana – tygří krevety s avokádem obalené v těstíčku z tempura mouky
4) Yakitori – kuřecí špízy s jasmínovou rýží a Teriyaki omáčkou
5) Udon nudle – hovězí roštěná s udon nudlemi, sezamovým olejem a zeleninou

Na Miso polévku a Maguro tataki vás čeká video, které jsme společně s Lukášem natočili. Nebudu tedy prozrazovat detaily ale máte se na co těšit již brzy na mém Youtube!

Z celého kurzu mi nejvíce chutnala miso polévka a tygří krevety obalené v těstíčku, které bylo křehké a křupavé. Do tempura mouky jsme obalovali také kuřecí maso a to chutnalo naprosto skvěle!
Tempura bývá obvykle používána pro japonský styl fritování a pokud je správně připravena, není vůbec mastná.

Kurz bych skvělý a pod Lukášovým vedením opět na jedničku. Naučili jsme se nové recepty, ochutnali exotické chutě a poznali lépe japonskou kuchyni. Musím ale upřímně říci, že mi chutnala více vietnamská kuchyně a jejich nezapomenutelná Pho Bo polévka. Pokud tedy chcete zkusit nějakou exotiku, doporučuji kurz Tradiční recepty Vietnamské kuchyně. S láskou Simi