Jak si doopravdy “užívám” své těhotenství?

Těhotenství je takový zvláštní stav. Není to nemoc, ale svým způsobem to ovlivní všechno na co jsme byli doposud zvyklí. Na jednu stranu to považuji za obrovský zázrak – v našem těle roste nová lidská bytost, něco tak krásného a neposkvrněného, na druhou stranu je to trošku děsivé – občas mi připadá jako když mi v břiše roste nějaký vetřelec. Mé nálady jsou jako na horské dráze. Je to samozřejmě ovlivněné změnou hormonů v těle, ale občas bych si to přála trochu více ovládat. Mrzí mne když jsem pak zbytečně protivná a vlastně nemám ani důvod. O to víc si ale užívám pocity klidu a spokojenosti, které mně občas také navštíví.

Pyšně si nosím to své bříško, hladím ho a jsem vděčná za to vše, co ve svém životě mám.

Hlavně za svého manžela, který je mojí velkou oporou. Když jsem byla na těhotenské józe, naše lektorka nám říkala jak se jí strašně líbí když je žena těhotná a že jí to bříško přijde moc sexy.

Ehm, byly jsme tam tři s pupkama a když jsme se tak na sebe podívaly, moc sexy jsme si teda nepřipadaly.

Spíše jak takové velryby. Je ale pravda že když jdeme s manželem na večeři, obleču si pěkné uplé šaty a namaluji pusu rtěnkou, připadám si pěkně. Smyslně, žensky a tajemně. Tajemně proto, že v sobě nosím to své malé cosi, co jednou bude lidská bytost. Žena v těhotenství by na sebe měla pohlížet jako na “Bohyni”, přivede na svět nového člověka a to je přeci božské. Je to nádherný pocit.

Tvrdí se že druhý trimestr je pro nastávající maminky nejlepší období, pominuly již nevolnosti a pocit nejistoty z prvního trimestru a ještě nepřicházejí zdravotní komplikace třetího trimestru. Já to zatím mohu potvrdit. Jsem klidnější, spokojenější a ačkoliv mě občas popadne pocit strachu a nejistoty jak zvládnu porod, uklidním se tím, že porod bude procházkou “růžovým sadem” proti tomu, co mě čeká po něm :).

Berme to pozitivně a věřme našemu tělu a přírodě, že to všechno zvládne. A co vy, jak jste si užívaly nebo užíváte své těhotenství? S láskou Simi

IMG_20170927_151543_603