25 tipů, jak být lepší verze sebe sama – krok za krokem ke splnění vašich cílů (manifestace)

1. Najděte si chvilku jen pro sebe a zamyslete se, kdo vlastně jste

Pokud jste ranní ptáče, doporučuji to udělat brzy ráno, když všichni ještě spí, pokud jste naopak sova, udělejte to večer, když je ticho a máte klid. Zamyslete se, kdo vlastně jste, v jaké životní situaci se teď nacházíte (studujete, pracujete, jste ve vztahu/single, jste máma na plný úvazek atd.), jak se cítíte – jste spokojení, nebo naopak nešťastní, unavení z neustálého životního kolotoče… Zeptejte se sami sebe na tyto otázky: 

Za co jste teď v životě vděční? Co vám v životě chybí, abyste se cítili spokojení a šťastnější?

Pokud nevíte, zaměřte se na své pocity – jak byste se chtěli cítit? Chtěli byste být zdraví, milovaní, cítit se krásní… co vám k tomu dopomůže?

2. Sepište vše na papír

Vezměte si tužku a papír. Napište tam vše, za co jsme teď v životě vděční. Dále tam napište vše, co byste si teď v životě přáli.

Vaše přání pište v POZITIVNÍM slova smyslu a ideálně tak, že už se to aktuálně děje – ano, je to trošku divné, ale věřte mi a zkuste to. Pokud chcete zhubnout, napište “MÁM KRÁSNOU POSTAVU”. NEpište “nechci být tlustý/á”, slovo tlustý do hlavy vůbec nepouštějte, je to pouze o krásné a zdravé postavě. Pište to pokud možno do podrobna, pokud chcete vydělávat více peněz, napište přesně částku a za jak dlouhou dobu, např. vydělávám 100 tisíc Kč měsíčně. Pište to reálně, musí to být pro Vás uvěřitelné! Pokud si napíšete, že vyděláváte 1 milion měsíčně, bude k tomu příliš dlouhá cesta. Sami tomu nebudete věřit a tuhle cestu brzy vzdáte. Pokud si tam napíšete částku např. 2x-3x větší, než vyděláváte nyní, dá se tomu lépe uvěřit a přesvědčit svou hlavu, že je to možné a postupem času můžete zvyšovat vaše cíle. Váš známý třeba takové peníze vydělává, takže víte, že to JE REÁLNÉ. A Vy si to zasloužíte také, jen se o tom musíte přesvědčit ve vlastní hlavě.

3. Rozepište si vaše cíle podrobněji

PENÍZE. Dáme si příklad, že chceme vydělat za rok 1000 000 Kč.

1 milion korun je 83 333 Kč/měsíčně a to znamená 2 777 Kč/denně. To už vypadá lépe než 1 000 000 Kč.

Každý z nás někdy měl v ruce 2000 Kč, dovedeme si to představit, je to pro nás dosažitelné. Takhle se musíme nastavit i na tu naší vysněnou částku, kterou chceme za rok vydělat a následně se zeptat – co můžeme udělat pro to, abychom vydělávali více peněz? Můžete si udělat nějaký kurz, zlepšit vaše dovednosti a schopnosti. Pokud vás v tuto chvíli nic nenapadá, nevadí. Buďte otevření novým příležitostem a zeptejte se na tuto otázku zase za nějaký čas – Co můžu udělat pro to, abych vydělával/a více peněz?

ZDRAVÍ. Co můžu udělat proto, abych byl zdravý?

JÍST ZDRAVĚ a vyváženě

CVIČIT, mít pravidelnou pohybovou aktivitu

✅být NEKUŘÁK, pít minimum ALKOHOLU

MEDITOVAT, dostatečně SPÁT, relaxovat, umět se zbavit stresu, umění být vděčný za svůj život

✅jíst DOPLŇKY STRAVY na podporu IMUNITY (u mě tam hraje pozitivní efekt i placebo)

✅mít pozitivní MINDSET, nevyhledávat negativní zprávy a obsah

HUBNUTÍ.

“Chceš zhubnout? Tak musíš NEŽRAT!” Tak tuhle větu jsem slyšela už milionkrát a NENÍ to pravda. Lidé, kteří cvičí a jí málo naopak NEHUBNOU. Setkávám se s tím na mých konzultacích každý den. Hladovění nikam nevede.

Jde o to ale jíst správné potraviny v dostatečném množství. A hlavně si to srovnat v hlavě. Pokud zdravé hubnutí nebude vaše hlavní priorita, všechny pokusy vzdáte a budete se v tom plácat pořád dokola..

💡Jak tedy začít? Jako první doporučuji si uvědomit, že zdravé hubnutí je vaše priorita a nastavit si to v hlavě. K tomu vám dopomůže, pokud si na papír napíšete (ano, zas ten můj papír 🙂 seznam činností a každý den se na něj budete dívat (můj seznam slouží pro inspiraci, Vy si ho upravte dle Vašich preferencí, abyste dosáhli vašich cílů):

JÍM ZDRAVĚ A VYVÁŽENĚ

✅Každý den jím dostatek BÍLKOVIN a VLÁKNINY

✅Dodržuji PITNÝ REŽIM

✅Omezuji tučná jídla, preferuji zdravé TUKY jako je avokádo, olivový olej, ořechy, semínka…

✅Můžu si dát cokoliv, ale s mírou.

✅Dělám POHYB, který mě baví.

CVIČÍM JÓGU nebo PILATES.

Každý den se na tento papír podívejte, nebo si to napište do telefonu a každý den si to opakujte. Díky tomu váš mozek dostane impluz toto začít dělat a po čase zjistíte, že opravdu jíte zdravěji a že opravdu cvičíte. Váha půjde po čase dolů. Pokud máte dotazy ke zdravému stravování nebo cvičení, klidně se ptejte.

LEPŠÍ RODIČ.

Chci být lepší MÁMA, lepší RODIČ. Sakra, musím na sobě zapracovat… Jak často si tohle říkáte? já si to říkám skoro denně a moc se mi to nedaří. Křičím na děti a pak mi to je líto. Až když jsem pochopila, že musím změnit sama sebe, svůj mindset (nastavení mysli), pak až můžu být lepší máma.

Nebudu tady psát, že jsem dokonalá máma a že nikdy nekřičím. To rozhodně nejsem. Ale křičím o poznání méně než kdysi. Předtím jsem křičela několikrát denně, teď je to opravdu méně a když už, většinou si to rychle uvědomím a hned ty emoce zpracuji a zklidním se. Co mi moc pomohlo:

✅pozitivní MINDSET (o tom to celé je)
✅mít v životě své cíle, za kterými si jdu = jsem díky tomu vyrovnanější a šťastnější
VDĚČNOST (to budu opakovat stále dokola, ale jsem vděčná, že mám zdravé děti a pokud jsou doma neustále rozházené hračky, tak to k tomu prostě patří)
SPÁNEK – pokud potřebujete, jděte spát i přes den… Obzvlášť pokud jste v šestinedělí nebo kojíte 30x za noc a máte spánkovou deprivaci. JDĚTE SI LEHNOUT kdykoliv je to možné. To je teď pro vás nejdůležitější, pak můžete řešit vše ostatní. Já toho teď až tak moc také nenaspím, nejhorší jsou pro mě rána, kdy se mi nechce vstávat (na tom chci také zapracovat), ale jinak jsem přes den v pohodě, takže se s tím mé tělo už naučilo žít.
ČAS PRO SEBE – tohle je téma samo o sobě a vím moc dobře, jaká je to pro maminky vzácnost. Je to ale tak MOC důležité asi jako spánek. Naštěstí to nemusí být tak často, mně osobně stačí čas pro sebe 1x týdně na 2-3 hodiny (když se podaří) a žiju z toho zas další týden… i toto je ale samozřejmě individuální a každý tu potřebu vnímá jinak. Udělejte si občas čas jen pro sebe, jděte na kávu s kamarádkou, i kdyby to měla být jen hodinka. Strašně vám to prospěje a budete zas lepší máma i partnerka.
✅S tím souvisí i HLÍDÁNÍ DĚTÍ. Hodně maminek nemá možnost hlídání – prarodiče jsou daleko, nebo nemohou chodit hlídat, manžel je v práci a ony jsou na děti samy. Já osobně jsem to měla dost podobné, hlídání bylo jen občas od babičky, ale nikdy se nestalo, že bych měla dítě/děti na víkend pryč.
Vždy to bylo jen na 2-3 hodiny. Zkoušeli jsme různé skupinky a školičky, ale s tím jsme měli bohužel více trápení, než že by mi to pomohlo. Až teď máme skvělou školku pro obě děti, ale zas samozřejmě bojujeme s nemocemi, které ze školek nosí. Proto k nám dochází občas i slečna na hlídání – naše skvělá Adrianka. A bylo to to nejlepší rozhodnutí, děti jsou z ní nadšené a já můžu mít zas 3 hodinky pro sebe – pro práci, na odpočinek… Najít si slečnu na hlídání bylo super rozhodnutí a pokud se toho stále obáváte, mohu vám to jen doporučit (a myslím, že na 3 hodiny týdně je to dostupné téměř pro všechny).

Takto rozepsat jde opravdu všechno – LÁSKA (milující partner), cestování, vaše práce…

4. Cíle by měly být velké, ale musíte věřit, že jsou pro vás dosažitelné a hlavně, že si je zasloužíte

Vaše cíle doporučuji nastavit následovně – co chcete (nové auto, nové bydlení, novou práci, hodného partnera atd.), v jakém časovém úseku to chcete (během 3 měsíců, během 1 roku..). Nezapomeňte si do vašich cílů napsat i vaše aktuální hodnoty, co teď máte a za co jste vděční, tzn. pokud máte zdravou rodinu, napište do vašich cílů, že chcete mít zdravou rodinu i nadále. Že se chcete mít společně rádi atd. Nepište si do cílů např. jen to, že chcete být bohatí. Napište, že chcete být bohatí, ale zároveň mít milující zdravou rodinu. Buďte opatrní na to, co si přejete, mohlo by se vám to vyplnit! 🙂

5. Namluvte si vaše cíle do telefonu a každý den je poslouchejte

Tohle zní trochu šíleně, já vím, ale opravdu to funguje. Nikomu o tom nemusíte říkat, bude to jen pro vás a posune vás to za vaším lepším já.

Pokud překonáte ostych a pocit, že je to DIVNÉ a opravdu si vaše cíle namluvíte do telefonu, poslouchejte je kdykoliv během dne, ale nejlepší čas je VEČER. Než půjdete spát, pusťte si vaše cíle do sluchátek a dovolte vašemu mozku se naprogramovat na tyto cíle.Váš mozek je jako počítač, který je nastavený na určité vzorce chování, ale ty můžete změnit. Proto vše tohle děláme, abyste se stali lepší verzí sebe sama a dosáhli všeho, co si umanete a za čím si půjdete.

6. Vytvořte si Vision/Action Board

Každý už někdy slyšel o Vision Board, učí se to i malé děti, ale funguje to? Ano, nasměruje to vaše každodenní myšlenky tím správným směrem, uvědomíte si, co je pro vás důležité a co banalita. Pokud je ve vašich cílech i nějaká hmotná věc např. nové auto, nová dovolená, nové bydlení, najděte si fotku/obrázek na internetu nebo v časopise a pověste si ho na místo, kam se díváte každý den.

Někdo má Vision Board na zrcadle v koupelně, někdo v pokoji. Já osobně mám Vison Board udělanou i v telefonu. Místo prokrastinace na Instagramu koukám na svou Vison Board a vím že každý den jsem blíže k tomu své cíle dosáhnout. Čím přesnější obrázky vašich cílů budou, tím vyšší máte pravděpodobnost, že jich dosáhnete. Samotné koukání na obrázky ale nic nezmění. Musíte udělat i následující věci.

7. Začněte vizualizovat

Pokud máte vaše cíle napsané a namluvené v telefonu, nebo máte vytvořenou Vision/Action board z obrázků, je potřeba vaše cíle začít VIZUALIZOVAT. Jak na to? Vizualizace znamená reálně si představovat, že jste vašeho cílu již dosáhli. Vidíte sami sebe v té situaci a prožíváte EMOCE, které v tu chvíli budete mít. Ty emoce u toho jsou extrémně důležité. Jste šťastný, usmějte se. Právě jste dosáhli Vašeho cíle, překonali všechny překážky.

Přejete si nové auto? Zavřete oči a představte si, že do něj právě nasedáte. Co to je za značku, jakou má barvu, z jakého materiálu je volant, kam pojedete na vaší první cestu? Jak bude hučet motor, kdo bude sedět vedle vás, jak se bude tvářit?

Nebo chcete získat práci, která vás bude bavit? Představte si, co přesně to je za práci. Představte si, že tam jdete první den. Jak budou vypadat vaši kolegové, jak bude vypadat vaše pracovní místo, co bude náplní vaší práce? Vizualizaci provádějte každý den, nejlépe večer před spaním, kdy se váš mozek naprogramuje na tyto cíle a bude dělat vše proto, aby to byla skutečnost. Proto vše tohle děláme, abyste se stali lepší verzí sebe sama a dosáhli všeho, co si umanete a za čím si půjdete. Vizualizaci provádějí úspěšné osobnosti jako je Arnold Schwarzenegger, Taylor Swift, Will Smith, Conor McGregor, Oprah Winfrey, Jenifer Lopez, Jennifer Aniston, Alicia Keys a další.

8. Udělejte malé krůčky/změny každý den

Když máte všechny vaše cíle a kroky promyšlené, nejen že si je připomínáte a vizualizujete každý den, ale je potřeba začít kroky k vašim cílům reálně dělat.  Chcete zhubnout? Nestačí si jen číst o tom, jak jíte zdravě a přitom jíst Mekáč. Běžte si uvařit rýži s kuřecím masem a zapečenou zeleninou. Na svačinu si místo tatranky dejte polotučný tvaroh s ovocem a čekankovým sirupem. Nestačí jen sedět a snít. DĚLEJTE POSTUPNÉ KROKY KAŽDÝ DEN a jděte si za vašimi sny. Na nějaký cíl budete potřebovat více času, je jasné, že ze dne na den se z vás milionář nestane, ale některé kroky můžete dělat každý den. Postupovat směrem k tomu, abyste se tam jednou dostali. A nezapomeňte si tu cestu užívat a být vděčný za to, co právě teď máte!

9. Nebuďte vašimi cíly posedlí a nechoďte přes mrtvoly

Mít cíle a jít si za nimi je dle mého aktuálního pocitu smysl života, ale nesmí tím být člověk posedlý. Tohle je pro mě z toho všeho asi nejtěžší a každý den si musím připomínat, že je potřeba tam nechat i nějaký prostor na vyšší moc, na štěstí… říkejte tomu jak chcete… nemůžete kontrolovat vše na 100%. 

Moc hezké přirovnání je toto:

Zasejete semínko a chcete, aby z něho vyrostla květina. Zaléváte ho, staráte se o něj, ale pokud na něj budete neustále koukat, nikdy vám před očima nevyroste. Až když ho necháte o samotě, můžete po čase vidět, jak vyrostlo. Starejte se o vaše cíle, jděte si za nimi, ale nekontrolujte je každou volnou vteřinu a nechte jim prostor.

10. Buďte vděční

Teď a tady. Nečekejte na to, až budete mít víc peněz, lepší bydlení atd.

Vždycky v životě najdete něco, za co je dobré být vděčný např. jsem zdravý, mám skvělou rodinu, skvělé děti. Jsem vděčný za svůj život, mám se rád/a. Tohle si nezapomeňte nahrát do telefonu a poslouchat každý den před spaním.

11. Buďte odvážní

Nemusíte být odvážní ve všem. Nemusíte dělat všechny věci, které vás děsí. Pokud to ale vyžaduje dosažení Vašich cílů, vystupte ze své komfortní zóny a zkuste překonat své strachy.

Pokud budete jen poslouchat afirmace, vizualizovat si vaše cíle, ale zastaví vás každá překážka a vzdáte to, nikdy vašich cílů nedosáhnete. Když si ale za tím půjdete, musíte občas udělat věci, ze kterých máte strach a překonat sami sebe.

Nikdy jsem nebyla extrovert, byla jsem spíš takový tichý pozorovatel. Bezpečně jsem se cítila jen v malém kruhu dobrých kamarádů. V té době by mě ani ve snu nenapadlo, že budu dělat to, co teď. Natáčet videa na veřejnosti a sdílet je s celým světem…Musela jsem překonat strach z toho, co si o mně druzí myslí.  Dnes už mi nedělá problém zvednout telefon a natočit se na veřejnosti. Ano, pořád si v hlavě říkám, že se na mě lidi budou divně koukat a že je to trapné, ale udělám to, protože překonávám sebe sama. Pokud z toho máte strach, ale přesto je to ve vaší cestě nevyhnutelné, udělejte to. Stojí to za to a posouváte hranice, kam až se můžete dostat.

12. Buďte trpěliví

Zázraky se nedějí přes noc. Vyžaduje to čas a dobré návyky.

Schválně nepíšu, že to vyžaduje spoustu práce, protože pokud si jdete za svými cíly, ano, je za tím určitě kus práce, ale nemusí to nutně být SPOUSTU práce (určitě byste neměli pracovat tak moc, že nakonec vyhoříte nebo zkolabujete). Měli byste mít v životě BALANC. Umět vypnout a užívat si maličkostí ve vašem současném životě, být vděčný. Víte, že si jdete za vaším posláním, už jen tohle samo o sobě je nádherný pocit a nepůsobí to jako dřina, spíše jako radost a zábava.

13. Změň sebe a změníš všechny okolo sebe

Tohle je pro mě obrovská výzva a prostor, kde se chci zlepšovat. Vztahy v rodině a s přáteli nás ovlivňují více, než si myslíme (podvědomě). Dejme své ego do pozadí a zkusme pochopit i ostatní.

Proč se k nám ostatní chovají tak, jak se chovají. Nejspíš byli tak vychování a přenáší na nás jen vzorce od svých rodičů. Jsou přesvědčeni, že je to tak správně, i když nám to tak připadat nemusí. Žít sám se sebou v pokoji a vědět, že jsme odpustili někomu, kdo nám ublížil, je podle mě strašně důležité. Říkejte vašim blízkým, že je máte rádi. Říkejte to často a nahlas.

14. Nastavte si váš ranní rituál

To je něco, co mám teď v hlavě každý den a potřebuji to změnit. Nemám ráda moje rána. Vstávám až na několikátý budík, nechce se mi, do toho už slyším děti, jak na mě volají a potřebují s něčím pomoci. Ráno dělá den a pro mě bude ideální ráno takové, že vstanu na první budík ještě před dětmi a budu mít chvilku čas na svou meditaci a vizualizaci. Je to rozhodně něco, co je pro mě jedno z nejtěžších, ale vím, že se to podaří změnit, protože to je teď pro mě jedna z hlavních priorit. Zkuste se zamyslet, jak by vypadalo vaše ideální ráno a nastavit si to tak, abyste si ho mohli splnit každý den.

15. Nastavte si váš večerní rituál

Večerní rituál je stějně tak důležitý jako ten ranní, možná ještě důležitější, protože večer mozek zpracovává všechny naše touhy a cíle a dokáže se přeprogramovat.

Já mám teď svůj večerní rituál. Při uspávání dětí poslouchám podcasty o pozitivním mindsetu, o manifestaci, inspirující příběhy od úspěšných lidí. Potom si zrekapituluji svůj den a uvědomím si vše, za co jsem ten den vděčná (pokud mám čas, tak si píšu Journal). Pak jdu za manželem a společně se teď díváme na dokumenty na Netflixu – o Conor McGregorovi, o Arnoldu Schward., o Davidovi Backhamovi… v každém jednom najdete něco, co vám dává smysl, co zapadá do vašich puzzlí, jak dosáhnete vašich snů a cílů.

Těstě předtím, než jdu spát, se ještě podívám na svou Vision board a pustím si do sluchátek své namluvené cíle. V rámci vizualizace si představuji, jak se cítím, když tyto cíle dosáhnu. Chvilku medituji a pak jdu spát. Osobně chci přidat do své večerní rutiny i péči o svou plěť, to teď poměrně zanedbávám a je to škoda (dělám jen klasické odlíčení a namazání nočním krémem).

16. Řekněte si o pomoc, delegujte

Pokud se na vás valí vše ze všech stran – děti, kariéra, domácnost, vztahy… zastavte se! Zamyslete se, co můžete delegovat a jakým způsobem.

Jsme normální lidé, ne superhrdinové. Není v lidských silách zvládat vše, tak si nastavte Vaše priority a promyslete, co se dá delegovat. Velmi dobře se dá delegovat úklid, pohlídání dětí, když potřebujete pracovat atd.

17. Nastavte si rituály/vaše dobrozvyky

Pokud máte váš cíl zhubnout, nastavte si, že si každé ráno dáte na snídani ovesnou kaši a ke každému jídlu nějakou zeleninu. Před každým jídlem vypijete sklenici vody, nebo že po 18 hod už nebudete nic jíst.

Po 30 dnech se tato činnost stává vaším návykem a automaticky vám pomáhá každý den jít si za vašimi cíly. 

Další dobrozvyky můžou být třeba následující:

Každé ráno si udělejte 5 minut na psaní Journalu (deníku) a napište si vše, za co jste v životě vděční. Každý večer si zrekapitulujte váš den a řekněte si, za co jste ten den vděční. Každý den přečtěte kousek knížky. Každý den si běžte alespoň na 10 minut zacvičit. Každý den používejte schody místo výtahu atd.

18. Obklopte se pozitivním mindsetem

Sledujete každý den zprávy? Tak přestaňte. Ano chápu, že chcete být v obraze a mít všeobecný přehled, ale rozhodně to stačí sledovat jednou za týden – pokud bude něco, co se dotýká přímo vás, dozvíte se to i bez zpráv od vašeho okolí nebo ze sociálních sítí. Většina zpráv je negativních a směřuje to vaší pozornost špatným směrem. 

Pokud máte v okolí lidi, kteří vám způsobují negativní emoce, táhnou vás dolů, doporučuji omezit kontakt na minimum. Je smutné, že často to bývá i rodina, ale pokud víte, že vám to bere energii, že místo pozitivní nálady a smíchu prožíváte v jejich okolí bolest a smutek, nevyhledávejte to. Pokud vás to trápí a chtěli byste to změnit (jsou to vaši nejbližší), vyhledejte odborníka a nechte si poradit a pomoci. Odpouštět je v životě strašně důležité a vnitřně vám to pomůže více, než si myslíte.

19. Náročné situace nezmizí, ale můžete změnit vaše reakce na ně

Každý z nás prochází složitými situacemi a není nám to příjemné. Důležité je si uvědomit, že těžké životní situace tady budou pořád, ale my můžeme změnit reakce na ně. Neberte problém jako něco špatného, nahlížejte na něj jako na možnost, jak se zlepšit. Já si třeba napsala afirmaci, která mi pomáhá pohlížet na problémy z jiného úhlu:

Každý problém vyřeším jednouduchou a zábavnou formou.

20.  Žárlivost a nepřejícnost přeměňte v inspiraci

Nechte se inspirovat a vyhecovat úspěšnými lidmi. Řekněte si, že když to zvládli oni, vy můžete taky a ještě klidně víc! Neztrácejte čas pomlouváním a negativním myšlením, proč někdo jiný má to, co vy chcete. Přemýšlejte nad tím, jak toho také dosáhnete, i když to teď působí absolutně nereálně.

21. Užívejte si to!

Cesta za vašimi cíly by měla být zábava, ne utrpení.

Samozřejmě že k dosažení vašich cílů bude potřeba dost práce a odhodlání a ne vždy to bude příjemné – často musíme překonat překážky, abychom dosáhli našich cílů, ale ve finále by to měla být zábava. Není to jen o tvrdé dřině, musíte si to umět užívat a každý den být vděční za to, že jste na vaší cestě jak být lepší verze sebe sama!

22. Každý den udělejte něco pozitivního v těch 4 bodech:

Tělo

Mysl

Kariéra

Vztahy

Tyto 4 pilíře jsou rozhodující pro vaši kvalitu života.

V rámci těla to může být procházka, cvičení, zdravý a vyvážený oběd, jóga..V rámci mysli to může být čtení knížky, podívání se na inspirující dokument, meditace, učení něčeho nového..V rámci práce to může být vymyšlení nové strategie nebo produktu, oslovení klienta, kterého jste už dlouho chtěli nebo udělání práce, kterou již dlouho odkládáte…V rámci vztahů to může být příjemně strávená chvilka s rodinou či přáteli…

Každý máme denně mnoho povinností, není to lehké, ale tohle by měly být Vaše priority. Neztrácejte čas s něčím, co váš život neudělá lepším❤️

23. Nepodvádějte sami sebe

Člověka, který je vám blízký (vaše dítě, váš přítel), byste také neošidili, také byste pro něj chtěli to nejlepší, tak to nedělejte ani sobě.

Takto přistupujte ke všemu, co si přejete. Chcete mít hezčí postavu? Napište si, jak často budete cvičit, jaké potraviny budete jíst a dodržujte to. Že z toho občas vypadnete? Nevadí, další den se zas vraťte do vašeho režimu a pokračujte ve vaší cestě za lepším já.

24. Dejte si pauzu

Od neustálého sledování motivačních videí, od sebevzdělávání… Odpočívat a nechat věci plynout je stejně tak důležité jako práce… užijte si přítomný okamžik, najděte v něm zalíbení a buďte tady a teď.

25. Věřte si a nepochybujte o sobě

Věřte si, napište si vaše cíle, vizualizujte je každý den a každý den dělejte malé krůčky k tomu jich dosáhnout. Vy to zvládnete! Pokud jste dočetli až do konce, moc děkuji za váš zájem a doufám, že zůstaneme v kontaktu. Sledujte mě třeba na mém Instagramu, kde sdílím NÁŠ ŽIVOT s dětmi a nebo na mém druhém profilu, kde dávám tipy na ZDRAVÉ HUBNUTÍ.