5 tipů, jak si zdravě vařit a zhubnout

  1. Zařaďte do vašeho jídelníčku dostatek bílkovin. Při redukční dietě je vhodné kuřecí/krůtí maso, ryby, mořské plody, vejce, šunka, nízkotučné sýry (cottage, mozzarella, hermelín light..), mléko a mléčné výrobky (nízkotučný řecký jogurt atd.). Díky dostatku bílkovin ve stravě se budete cítit po jídle sytí a nebudou vás honit chutě na sladké.
  2. Nevynechávejte přílohy. Naše tělo potřebuje komplexní sacharidy stejně tak jako bílkoviny nebo tuky. Přílohy jako je rýže, brambory, těstoviny nebo pečivo jsou skvělým zdrojem kompexních sacharidů a pokud je vynecháte, vašemu tělu budou chybět. Po jídle vás pravděpodobně přepadne chuť na sladké a vy budete muset odolávat chutím na sladkou tyčinku, místo toho, abyste doplnili sacharidy v podobě přílohy.
  3. Přidejte ke každému slanému jídlu dostatek zeleniny. Zelenina je vláknina, a ta je při hubnutí velmi důležitá. Doporučuji jíst mix čerstvé a tepelně upravené zeleniny u každého velkého jídla, dodáte tělu potřebné vitaminy, a navíc vás jídlo skvěle zasytí.
  4. Pořiďte si rýžovar. Uvaříte si v něm nejen skvělou rýži, ale také zeleninu v páře. Rýže je ideální příloha nejen při snaze o hubnutí. Já osobně začala mít ráda rýži až když jsme pořídili rýžovar, proto ho doporučuji i vám. Vaření v něm je rychlé a snadné, když je rýže hotová, rýžovar se sám vypne a udržuje teplotu. Rýžovar je dostupný opravdu pro každého, ten nejlevnější koupíte již od 500 Kč.
  5. Upřednostněte zdravé tuky před těmi nezdravými. Zdravé tuky najdete v následujícíh potravinách: vejce, ořechy, semínka, avokádo, olivy, losos, tuňák, olivový olej a další. Omezte naopak smažená a tučná jídla jako jsou hranolky, hamburger, pizzu.. Držím vám palce při vaší cestě za zdravější a krásnější postavou! Moji cestu můžete sledovat na Instagramu zde.