- Zařaďte do vašeho jídelníčku dostatek bílkovin. Při redukční dietě je vhodné kuřecí/krůtí maso, ryby, mořské plody, vejce, šunka, nízkotučné sýry (cottage, mozzarella, hermelín light..), mléko a mléčné výrobky (nízkotučný řecký jogurt atd.). Díky dostatku bílkovin ve stravě se budete cítit po jídle sytí a nebudou vás honit chutě na sladké.
- Nevynechávejte přílohy. Naše tělo potřebuje komplexní sacharidy stejně tak jako bílkoviny nebo tuky. Přílohy jako je rýže, brambory, těstoviny nebo pečivo jsou skvělým zdrojem kompexních sacharidů a pokud je vynecháte, vašemu tělu budou chybět. Po jídle vás pravděpodobně přepadne chuť na sladké a vy budete muset odolávat chutím na sladkou tyčinku, místo toho, abyste doplnili sacharidy v podobě přílohy.
- Přidejte ke každému slanému jídlu dostatek zeleniny. Zelenina je vláknina, a ta je při hubnutí velmi důležitá. Doporučuji jíst mix čerstvé a tepelně upravené zeleniny u každého velkého jídla, dodáte tělu potřebné vitaminy, a navíc vás jídlo skvěle zasytí.
- Pořiďte si rýžovar. Uvaříte si v něm nejen skvělou rýži, ale také zeleninu v páře. Rýže je ideální příloha nejen při snaze o hubnutí. Já osobně začala mít ráda rýži až když jsme pořídili rýžovar, proto ho doporučuji i vám. Vaření v něm je rychlé a snadné, když je rýže hotová, rýžovar se sám vypne a udržuje teplotu. Rýžovar je dostupný opravdu pro každého, ten nejlevnější koupíte již od 500 Kč.
- Upřednostněte zdravé tuky před těmi nezdravými. Zdravé tuky najdete v následujícíh potravinách: vejce, ořechy, semínka, avokádo, olivy, losos, tuňák, olivový olej a další. Omezte naopak smažená a tučná jídla jako jsou hranolky, hamburger, pizzu.. Držím vám palce při vaší cestě za zdravější a krásnější postavou! Moji cestu můžete sledovat na Instagramu zde.
5 tipů, jak si zdravě vařit a zhubnout
- CO JSEM DNES JEDLA – 1500 kcal
- 25 tipů, jak být lepší verze sebe sama – krok za krokem ke splnění vašich cílů (manifestace)
- 5 tipů, jak si zdravě vařit a zhubnout
- Jak probíhalo naše stěhování a změna trvalého bydliště – kde všude je potřeba hlásit změnu?
- Jak na kalorický deficit, jak nastavit hodnoty u kalorické tabulky