Meditace k porodu

Pokud mě sledujete již delší čas tak určitě víte, že já na tyhle věci poměrně věřím. Meditace, relaxace, afirmace – vše co se týká spirituálního pojetí života mě zkrátka fascinuje a občas mám co dělat, abych do toho “nezahučela” a nestala se šarlatánkou 🙂 Ale né, k tomu mám myslím ještě poměrně daleko, navíc Lukáš mě z toho vždy vyvede a vrátí do normálního světa – zde si opět nedovedu odpustit otázku:

“Co je vlastně normální svět?”

Každý to máme jinak, dokonce i já a moje ségra jsme každá naprosto odlišná a máme jiný pohled na svět. Tak to ale má být, někdo je více pragmatický a přízemní, někdo lítá hlavou v oblacích a věří na duchy. Já jsem něco mezi. Myslím si že dokážu pochopit hodně lidí, ačkoliv s nimi nemusím souhlasit. Pomáhá mi v tom moje empatie a umění vcítit se do dané životní situace, i když jsem ji třeba neprožila. Samozřejmě že osobní zkušenost je vždy silnější a nepřenosná, ale tak nějak se dovedu převtělit do jiné kůže.

V mém osobním seznamu Co dělat před porodem jsem si již před nějakým časem napsala že musím meditovat. Přes všechny ty anibally, malinovníky a já nevím co jsem se k tomu ale nemohla dostat, vždy jsem to odsouvala a říkala si že to není důležité.

Takhle to mám ale s meditací vždy. Pokaždé to odsouvám a vymlouvám se že to není důležité, ale když se jí začnu věnovat tak najednou cítím, jak moc mi v životě chyběla.

A přitom stačí pár minut denně. Naštěstí – jak už to tak v životě bývá – jsem si nedávno psala na Instagramu s jednou nastávající maminkou (díky za to!) a ta mi říkala že čte knihu o hypnoporodu. Psala mi že poslouchá takové relaxační nahrávky a že je to super. Najednou jsem si uvědomila že si musím také něco pustit, abych se hodila do klidu. Abych byla smířená se vším co přijde a brala to jako přirozenou součást našich životů.

Našla jsem si na Youtube nějaké “meditace k porodu” a vybrala tu co mi nejvíce vyhovuje. Když jsem ji poprvé slyšela, tekly mi slzy. Vžila jsem se do té představy natolik že mě to naprosto odzbrojilo.

Cesta porodem není jednoduchá, je sakra těžká, ale ten konec – ten vzdálený břeh pláže je potom největší odměna.

Už jen jak o tom píšu tak si jí chci zase pustit. Pokud jste zrovna také těhotné a blíží se vám termín porodu, rozhodně doporučuji něco takového vyzkoušet. Najděte si nějakou svojí co vám bude vyhovovat a nebo zkuste tu co poslouchám já (odkaz zde). Je to 8 minut vašeho života, ale jsem pevně přesvědčená o tom, že vám to pak při porodu alespoň po té psychické stránce pomůže. Porod je hodně o hlavě takže je důležité být spokojená a psychicky smířená se vším, co přijde.

Doufám že tento článek alespoň někomu pomůže a budu vám držet palce!  S láskou Simi

3