Naše nejoblíbenější hračky 0 – 5 měsíců

V průběhu mého těhotenství jsem vám ukazovala naši výbavičku, a tak asi zhruba víte, jaké hračky jsem Edwínkovi pořizovala. Né se vším si ale Edwin hraje a některé věci ho zatím moc nezaujaly. V tomto článku vám chci ukázat hračky, které Edwínka baví a má je moc rád.

  1. Knížka Taf toys

Na této knížce oceňuji, že má dvě odlišně tématické strany. První je převážně černo-bílá a je vhodná pro děti od narození do 3 měsíců. V tomto období vidí miminka pouze tyto barvy a díky tomu na knížku hezky reagují. Tato strana obsahuje také bezpečné zrcátko. Druhá strana hraje všemi barvami a obsahuje už i interaktivní části, jako jsou šustící lístečky nebo ouška. Edwí se knížkou často přikrývá, kouše jí a občas pod ní i usne. Skvěle se hodí i do kočárku, kde ji můžete připnout klipy.

IMG_3165IMG_3168

2. Muchláčci

Muchláčci teď vedou na plné čáře. Edwí je žužlá a žádný muchláček před ním nezůstane dlouho suchý! Ehm, to znělo asi trošku divně, ale je to tak. Nejraději mám já i Edwí muchláčka králíčka Mamas Papas, který mě nadchnul naprosto jednoduchým a čistým designem. Díky tvrdé hlavičce a ouškům se Edwímu dobře drží a kouše. Dále má rád muchláčka lvíčka od Kikadu a mráčka od Taf toys.  Hračky od značky Kikadu mají obrovskou výhodu v tom, že jsou z BIO bavlny. Mám vždy takový lepší pocit, když je Edwí kouše. Díky neustálému žužlání je potřeba muchláčky často prát, proto je výhoda mít jich více.

 

IMG_1385IMG_1220IMG_3175

3. Lišák Mamas&Papas

Lišáka Mamas Papas už asi bohužel neseženete, ale určitě najdete v nové kolekci Mamas Papas nějakou hezkou alternativu. Mně osobně se lišák svým designem zas tolik nelíbí, ale Edwí ho miluje. Má neskutečně hodně interaktivních věcí – šustící a pískací ocas, cinkátko, gumový kroužek na kousání a pod. Lišák je Edwínkův kámoš už od začátku a je to jedna z jeho nejoblíbenějších hraček.

11

4. Pískátko Kikadu

Opět další drobnost od skvělé férové značky Kikadu. Toto pískátko Liška padne Edwínkovi skvěle do ruky a i když si ještě sám “písnkout” neumí, líbí se mu a hraje si s ním. Většinou pískátko položím před něj na hrací deku a on se pak za ním neskutečně dere. Je to malá hračka, ale udělá radost.

11

5. Žirafa Sofie

Žirafku Sofii máme poměrně krátce, ale už teď se řadí mezi velké oblíbence. Materiál je ze 100% přírodního kaučuku a díky skvrnkám děti skvěle stimuluje. Svým tvarem nožiček a oušek se dětem velmi dobře drží a také žužlá. Po zmáčknutí píská. Na Instagramu mi od jedné maminky přišla varovná zpráva, že tato žirafa může časem zplesnivět. Ano, asi jako každá gumová hračka, která se namočí a dostatečně nevyschne. Pokud budete žirafu mýt, ujistěte se, že do dírky nenateče voda. Jedině tak budete mít jistotu, že bude žirafa bez jakékoliv plísně.

IMG_3163

6. Chrastítko mráček Taf toys

Toto chrastíko má Edwí moc rád. Skvěle padne do ruky a díky barevným kuličkám neustále podněcuje jeho zvědavost. Mně osobně se líbí volba barev světle modré a růžové a maminky rozhodně ocení jeho cenu, která je ve srovnání s ostatními hračkami opravdu nízká. Ze začátku jsem se bála tyto hračky prát, ale nakonec jsem vše vybrala na 30 stupňů a hračky bez problémů přežily.

IMG_3185

7. Hrazda Mamas&Papas

Designově velmi povedená hrazda Mamas Papas se skvěle hodí na autesedačku nebo na kočárek. Původně jsem ji měla na kočárku, ale bohužel se mi přes ní hůře vkládalo Edwínka do korbičky a tak jsem ji nakonec dala na autosedačku. Tam plní svou funkci skvěle a Edwínka často zabaví, když se mu chce při jízdě autem plakat. Plyšáci na hrazdě cinkají, šustí a jsou moc roztomilí.

IMG_3176

8. Hrací deka Taf toys

Extra barevné dětské věci moc nevyhledávám, ale tato hrací deka Taf toys si mě naprosto získala! Barvy jsou ve skutečnosti ještě hezčí a děti si zde přijdou na své. Deka je ve velikost 100 x 150 cm, tudíž je dostatečně prostorná pro Edwínka i pro mě. Na dece jsou různé interaktivní části – šustítko, zrcátko, kousátko a pod. Pokud si doma potřebuji něco udělat, mám jistotu, že se Edwí na chvíli zabaví.

IMG_1793

Pevně věřím, že všechny uvedené hračky budou Edwínka ještě nějaký čas bavit a díky nim se bude krásně rozvíjet. Doufám, že jsem vás tímto trošku inspirovala a třeba zde objevíte hračku, která se bude líbit nejen vám, ale hlavně vašemu miminku.

S láskou, Simi