Vlog z Mateřské #11 – Jídelní židlička, Národní potravinová sbírka, Mamasrazy

Po delší době je tu vlog z mateřské, ve kterém vám ukážu naší novou jídelní židličku, povím něco o Národní potravinové sbírce a ukážu fotky z našich dalších mamasrazů. Podívejte se zde:

Video vzniklo ve spolupráci s Raben Logistics Czech

Co ukazuji/o čem mluvím ve videu:

Národní potravinová sbírka: https://narodnipotravinovasbirka.cz/

Židlička Mima https://www.mima-kocarky.cz/moon

Kukuřičné křupky Darvit: https://atoto.cz/country-life/produkt…

Pohankové křupky: https://atoto.cz/biosfera-cz/produkty…

Jáhlové křupky: https://atoto.cz/biosfera-cz/produkty…

Obchod Countrylife – vozí pouze po Praze: https://atoto.cz/country-life

Obchod Biosféra – vozí po celé ČR: https://atoto.cz/biosfera-cz

Dětské kapsičky a příkrmy: https://atoto.cz/biosfera-cz/pro-deti

Se slevovým kupónem SIMILIFE máte 100 Kč na první nákup na http://www.atoto.cz

Semínkový chléb recept podle http://www.mycookingdiary.cz

800 g bochník, 10 minut příprava + 2 hodiny odležení + cca 1 hodina pečení

160 g ovesných vloček (pohankových, jáhlových, špaldových..)

100 g drcených lněných semínek (můžou být ale i celá)

40 g pekanových ořechů

50 g neloupaných mandlí

200 g slunečnicových semínek

30 g chia semínek

20 g psyllia

3 lžíce kokosového oleje

1 lžíce agáve sirupu

1 lžička soli

360 ml vody

klasická obdélníková forma 30×11 cm

pečící papír

Postup: V míse jsem smíchala všechny suchý ingredience a pořádně jsem promíchala. Pak jsem k nim přidala rozpuštěnej kokosovej olej, agáve sirup a vodu. Znova jsem pořádně promíchala. Formu jsem si vystlala pečícím papírem – dala jsem na radu Zdendy Pohlreicha a papír předtím zmačkala – líp se s ním pak ve formě manipuluje a drží líp tvar. Do formy jsem pak přemístila semínkovou směs tak, aby byla ve všech koutech formy a horní část jsem uhladila – bude to spodní část chleba. Takhle připravenou směs jsem nechala 2 hodiny odležet, aby do sebe semínka i psyllium nasákly vodu a chleba držel pohromadě. Odleženou směs jsem pak dala péct do trouby na 200 stupňů na 25 minut a opekla jsem tak spodní část chleba. Potom jsem formu vyndala z trouby, chleba jsem i s pečícím papírem přendala na plech a obrátila ho opečenou částí dolů. Takhle jsem dala chleba do trouby na dalších 30 minut, dokud nebyl krásně opečenej a křupavej. Čas je orientační a řiďte se barvou chleba. V každý troubě to může bejt rozdíl třeba i 10 minut. Hotovej chleba jsem nechala úplně vychladnout a pak jsem ho teprve krájela.