Vlog z MATEŘSKÉ #5 – Edwínek poprvé ve videu, přebalovací koutek, sraz Praha

Další vlog z mateřské je online, podívejte se zde:

Hlasujte pro mne v soutěži Mamablog roku (úplně dole na stránce v kategorii EXTRA) ZDE: https://www.mamablogroku.cz/

Co ukazuji/o čem mluvím ve videu:

Hrací kostky B-toys

Vegetariánská přesnídávka Hipp

Termo taška Skip Hop

Kostky Little Dutch

Sovičkové plenky Albert

Náklaďák Little Dutch

Policový díl IKEA

Koš na prádlo Skip Hop

Koš na pleny Tommee Tippee

Kosmetika Weleda

Košík látkový Your Star

Botičky Mixforkids

Modrý plyšák Sour Cherries

Kniha Indigové pohádky

Sedací polštář Mamas Papas

Svítící a hrající velryba (dárek) – netuším, odkud je

 

Recept na drobenkový jablečný koláč (byl trochu sypký, ale snědli jsme ho během 24 hodin :D)

Na těsto:

250g polohrubé mouky

100g třtinového cukru

100g másla (já dala bez laktózy)

1 vejce

1 kypřící prášek

1 vanilkový cukr

Náplň:

5 červených jablek

třtinový cukr (dle vašich chutí)

skořice (dle potřeby)

Navrch drobenka (můžete jí udělat méně, záleží, jak velkou máte formu)

250g polohrubé mouky

125g másla (opět bez laktózy)

100g třtinového cukru

vanilkový cukr

Ve větší míse smícháme a promačkáme rukama mouku, cukr, vejce, kypřící prášek, vanilkový cukr a máslo pokojové teploty. Necháme odpočinout v chladu alespoň 20 minut. Mezitím jablka zbavíme šlupky a nahrubo nastrouháme. Smícháme s cukrem a skořicí dle vašich preferencí. Do další mísy si připravíme drobenku. Opět smícháme mouku, cukr a máslo a rukama promačkáme. Kulatou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Jako první vrstu naneseme těsto a uhladíme. Dále poklademe vrstvu jablek, které nejdříve vymačkáme a zbavíme přebytečné vody. Navrch posypeme drobenkou. Pečeme v troubě na 200 stupňů cca 30 minut. Dobrou chuť!

 

Toto video nebylo finančně sponzorované. Všechny věci ukazuji pro inspiraci, né jako nutnost. Každá maminka na mateřské má jiné možnosti a děti potřebují hlavně naši lásku a péči. Doufám, že se vám video líbilo a podíváte se i na příští vlog. S láskou, Simi